Lysing-bonanza på første klubbtur


Lysing-bonanza på første klubbtur
Siden oppstarten 1. januar har Alver Havfiskeklubb hatt et par kystmeitetreff og noen fiskekvelder, men vår aller første klubbtur i båt gikk først nå i helgen. Det ble en voldsom suksess, med lysingen som æresgjest.

Av: Magnar Ulvatn, nestleder

Fire båter og til sammen 11 fiskere stilte på kaien i Isdalstø lørdag morgen, mens båt nummer fem og fisker nummer 12 og 13 tjuvstartet direkte i dagens fiskeområde. Planen var for årets første tur var lysing, da dette er en fisk det er mye av i fjorden og mange i klubben ennå ikke har fått. At den fighter godt, vokser seg stor og smaker fantastisk er greie bonuser.

Da vi ankom dagens fiskeområde lå altså båt nummer fem, med Dag Tore og Henning om bor, og duppet allerede. De meldte om at lysingen var på plass. Om bord i vår båt egnet vi opp med makrell, og slengte uti. Nokså kjapt var det dobbeldrilling på Cato og Geir, og to fine lysinger brøt snart overflaten. Jeg fikk også en rett etterpå, og dagen var alt reddet for oss.

Vi fikk kjapt rapporter om at det ble fisk i flere båter, og utover dagen var det jevnt kjør i nesten alle båtene. Oppsummeringen ble som følger:

Båt 1 – Magnar, Geir og Cato: Fikk 15 lysinger med en snittvekt rett rundt 8-tallet. Største klokket inn til 9,7 og 107 cm, tatt av Geir.

Båt 2 – Tor Egon, Erlend, André og Ådne: Om bord her var de tre stykk som aldri hadde fått lysing før, men det ble fikset i dag. Juniormedlem Ådne klinket til slutt til med båtens største på 8.8 kilo. Her om bord ble det altså ny art og personlig rekord på tre stykk.

* André: Lysing 6.17 kg 91 cm, pigghå 5.58 kg 100 cm.

* Erlend: Lysing

* Ådne: Lysing 8,8 kg

* Tor Egon: Lysing 8.7kg (ikkje ny art eller pers, men veldig flott fisk)

Båt 3 – Dag-Håkon og Håkon: Her ble det også satt ny personlig rekord på juniormedlem Håkon. Han skriver selv: Lysingen er ganske rolig når den tar, så det var mange smånapp mellom hver fisk. Fisk nummer to hugg brutalt og ruste ut, håpet om ny pers var høyt. Vel oppe i overflaten kunne det bekreftes ny pers. Juhu! Fisken var 95 cm og rundt 6,6 kg. Gøy fight på UL-utstyr. Ny PB i Havfisker'n, også. Håkon fikk også en pigghå på 70-80 cm som var ny art for han.

Båt 4 – Asbjørn og Roger: Her var det dessverre stang ut i dag. Roger hadde flere fisk som sleit snøre, men mannskapet endte opp med en pigghå, så totalt fiskeløst ble det ikke. Begge karene var uansett fornøyd med en fin dag på sjøen, og er klare for nye forsøk.

Båt 5 – Dag Tore og Henning: Disse karene var altså så ivrige at de var på plass lenge før andre hadde tenkt å stå opp. Da vi kom til området ca 10.30 hadde disse karene slått rot med sin motorguide. De fikk til sammen 23 lysinger med toppfisk på 98 cm og 8.4 kg tatt av Dag Tore. Henning toppet på 6.9 kg, noe som var ny personlig rekord for andre gang i dag.

Fisket var jevnt over fantastisk bra på denne første klubbturen vår i båt, og det ble veldig mye bra matfisk med hjem, sammen med de gode fiskeopplevelsene. Neste tur er allerede under planlegging, og da blir det en- eller flere andre arter vi går etter. Mantraet til Alver Havfiskeklubb er nemlig fokus på det store mangfoldet som finnes i fjord og hav!

Litt bilder fra turen kan sees her

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tre nye arter og nesten Norgesrekord