Personlig oppdatering klubbtur 19/02/23 -Håkon Sole Frantzen

                                                 Kan være et bilde av 1 person

  Siden klubben startet opp 2. januar 2022, har vi hatt et par turer opp med forskjellig suksess. Fra den første turen med fantastisk suksess og flere kilo lysing, til en tur i radøy området. Der fisket var ganske treigt, hvis du ser bort i fra 20 kg+ langen til Frode. Men tross lite fangst og kjipt vær, har hver tur vært en opplevelse. Grunnet det interne og gode miljøet i klubben, i forhold til andre klubber der det gjerne er en liten gruppe voksne menn som reiser ut på havet på en dato bestemt for 50 år siden, så har klubben en blanding av aldre, fiskekunnskap, etnisitet osv. Turene avtales på faceook siden, uten noe mer planlegging en for eksempel at et styremedlem sier "Værmeldingen ser bra ut på lørdag, og vi lurer på hvor mange som er klar for en tur. Utganspunket blir osterfjorden." og plutselig ble det en tur. 


Dagens tur startet med en kjapt oppmøte i isdalstø kai, med fordeling av folk i båter og generell fiskeprat/skitprat, denne turen og de fleste andre turer utpå har jeg tatt med meg Leon turøy som fiskemakker, og det gjorde jeg denne dagen og. Klokken 10:00 var rundt 5-6 båter på vei ut gjennom hagelsund broen. Og rundt klokken 10:30 var de første båtene fremme ved dagens fiskeplass. Var litt mer vind en forventet pluss en del strøm, så i starten drev vi effekive haalvannen knop. Fisken var på plass, men med nesten to knop drift var det umulig å få noe til å sitte. Etter rundt time-halvannen fiske roet vinden seg og vi drev ikke fult som fort, og tok ikke lang tid før jeg kroket dagens første fisk. Vi drev fremdeles håpløst mye, men tregt nok til at vi kunne noenlunde bunnkontakt, og det var da den tok. Vel oppe i overflaten kunne arten lysing bekreftes, ikke så veldig stor, men 72 cm og rundt 4-5 kilo.

 

 Fikk også en lying på ca samme størrelse på ett nytt drift, med nokså lik størrelse. Etter dette ble det ganske lite effektivitet, hvis du ser bort i fra en liten brunsnegl (brosme). Grunnet ikke så altfor mye tid igjen og lite aktivitet, flyttet vi plass og skiftet target til blåkjeft og strømsild. Første plassen ga litt sypike, der en av de skilte seg ganske kraftig ut, nemlig ny PB i sypike, 250 cm og 29 cm. I tilegg til en sei. Etter dette skiftet vi plass igjen, denne gang enda mer spesifikt etter strømsild. Første plassen vi tenkte det var strømsild var ganske treig, ga bare litt sypke, brunsnegl og en hekle og lodd mistet. Men siste plassen før uværet kom ga fisk, jeg hadde mistet loddet jeg tenkte å bruke så hadde bare ett lett surflodd igjen, så kom meg nesten ikke ned til bunn. 

 

Leon derimot kom seg rett ned på bunn og direkte i fisk. Det var intens smånapping og fisken hang. Ut     ifra beskrivelser av oppførselen håpte vi på at dette faktisk kunne være arten, oppe i overflaten kikket Leon ned og så til sin glede noen blanke skjell. Plutselig kom det ett kick i ham som et rovdyr på savannen, krøket seg ned og tok den rolig opp fra vannet. Da den plutselig falt av ned mot motoren, men Leon stupte ned mot fisken og grep den som om den skulle være verdt flere milloner. vel oppi båten kunne art nr: 64 bekreftes for Leon: Strømsild! Jeg var mer uheldig med noen str for store kroker så var mye napp uten noen fast fisk. Men vi måtte gi oss etterhvert grunnet at det var meldt ganske heftig drittvær og  vi hadde nesten en time og kjøre i åpen båt.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lysing-bonanza på første klubbtur